Milla 7 månader

6/6 – 06 Igår kom Milla upp ordentligt i krypställning, men säckade ihop ganska snabbt. Idag har hon kommit upp i krypställning flera gånger och fått till ett schysst gung varje gång. Det går fort framåt i utvecklingen! På golvet tar hon sig fram genom att spjärna med tårna och få upp rumpan i vädret samtidigt som hon ligger på mage med armarna framåt, nån slags sopa-golvet-rent stil eller nåt :-) Lära-gå-vagnen används också flitigt och Milla ser väldigt stadig ut när hon går efter den och vi behöver inte hålla i henne. Så fort hon stannar blir hon dock ganska stöddig och kan släppa en hand eller så och då kraschar hon lätt.

4/6 – 06 Idag har Milla för första gången sovit middag endast en gång. När hon var tremånader började hon vilja/behöva sova två gånger per dag bara istället för tre gånger och övergången tog då kanske två veckor. Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar denna gång, för det känns som om det är ett större steg nu att gå från tre timmar till fem timmars vakenperioder än vad det var tidigare.
Milla har fått en lära-gå-vagn och den kan hon använda, Hon håller tag med händerna och förstår att den ska användas för att gå med. Första gången är det bara några stapplande steg som tas.

1/6 – 06 Milla har lärt sig att pussas! Man säger “får jag en puss” och så gör man pussljud så lutar hon sig fram och så får man en puss rakt på munnen. Det är så oändligt sött :-) Se film här

25/5 – 06 Idag när vi läst saga och sagt gonatt så lämnade vi Milla så att hon skulle få somna själv. Det var alldeles tyst länge och vi gick för att titta till henne när hon sov. Trodde vi iallafall! Vi möts av en lycklig bebis som ligger på mage med huvudet där hon, när vi lämnade henne, hade sina fötter. Lyckan var total och och tjoade glatt över hur duktig hon varit när vi kom in :-) Se bild här
Imorse när vi vaknade så stack ett sött huvud upp i hennes säng, hon hade vänt sig till mage när hon vaknat. Under dagen har hon rullat fram och tillbaka mellan mage och rygg. Hon har ju vänt sig ett par gånger för länge sedan, men nu har hon verkligen börjat bemästra vändningarna, så nu kommer det bli lattjolajban vid läggdags varje dag säkerligen.

23/5 – 06 På babysimmet tränar vi Milla på rutchkanan. Målet är att hon ska ligga längst upp och åka hela vägen själv. Nu har hon kommit upp till 3/4 kana och det går fort ner i vattnet! Se film här

12/5 – 06 Hemma igen! Borta bra men hemma bäst? Visst är det skönt att komma hem efter många timmars resande. Milla blev alldeles i gasen och tjoande när hon kände igen sig :-) Vi trodde nog att det skulle bli lite omtumlande att komma hem och att vi kanske skulle få hålla på och natta henne ett tag, men icke. Vi läste saga och så sa vi gonatt – och gumman somnade alldeles själv! Vi är helt fascinerade över hur duktig hon är.