Milla 3 månader

10/2 – 06 Milla har sovit bättre i natt, inte hostat nåt alls nästan. Däremot hörde vi en ljuv stämma vid 24-tiden från sovrummet, det var Milla som pratade med sig själv i mörkret.

9/2 – 06 Milla har sovit lite bättre i natt, men hon lät hes när hon vaknade. På dagen har hon varit glad och busig, ätit bra har hon också gjort!
Milla uppfann en ny lek idag – spottleken. Så här gör man: sätt saliv längs ut på tungan och stick ut den, blås och vips så flyger loskan en bra bit! Superkul! Så när vi var på bvc för att väga och mäta, visade Milla upp sin nya lek för bvc-sköterskan, non-stop.
Milla väger nu 6760g och mäter 61,5cm. Viktkurvan har dalat lite, men längdkurvan är rak och fin.

8/2 – 06 Man ska inte ropa hej… Milla har blivit snuvig och hostar, så hon sov dåligt i natt. Hon vaknade flera gånger och hostade och lät lite olycklig. På dagen var hon trots det glad och rätt så pigg. Hon äter, men är inte lika matglad som vanligt. Det är väl förståss nåt skrufs i halsen som drar ner aptiten.

6/2 – 06 Millas feber är borta och hon är lika glad som vanligt!
Idag har Milla hittat sin tumme. Förrut var det pekfingret som gällde när hon skulle smaska på händerna, men nu är det alltså tummen – ajajaj :-) Det är ju onekligen lättare att ta bort tutten än tummen (det kommer hennes mamma ihåg, som låg och smögsnuttade på tummen under täcket på vilostunderna på dagis).

5/2 – 06 Millas första feber! Milla blev gnällig väldigt fort på morronen i sitt gym. Sitta i knäet passade inte heller särskilt bra. Det visade sig att Milla hade fått lite feber. 38,3 blev det som högst under dagen och febern minskade mot kvällen. Hon hade inga andra symtom på snuva, öronont eller så. 38,3 är heller inte så högt för en liten bebis, som i grunden har högre temp än en vuxen.

1/2 – 06 Babysimmet börjar bli lätt som en plätt. Millas badkarsträning har gjort att hon nu verkar trivas som fisken i vattnet!

26-31/1 – 06 Familjen åker på sin första långresa – till Piteå. Flygturen upp till Luleå går jättebra, Milla äter under start och sover under landning. Däremellan kollar hon in de andra passagerarna. När vi kommer till Piteå bekantar sig Milla med det nya huset hos mormor och morfar och trivs direkt! Hos mormor och morfar har Milla en egen uppsättning skötbord, säng, vagn och stol, verkligen toppen – tack! Vi har tagit med Millas täcke och kudde och såklart grodan, Millas speldosa, så att hon ska känna igen sig mitt i allt det nya. Det funkar hur bra som helst! Milla har aldrig varit så lätt att natta som i Piteå och vi hoppas att trenden håller i sig. Vi gör en del utfärder; till farmor på middag, till Luleå och Mackes farfars 80-års kalas, till moster Sannis 40-års kalas och till morbror Patti på middag. Det går också bra. Såklart ser Milla till att man inte sitter ner allt för länge, det är ju jättetrist, men hon acklimatiserar sig bra och lyckas somna och sova både sina lurar och för natten på kalasen. Sen har vi upptäckt att vi gått miste om något jättekul, nämligen badkar. Mormor och morfar har badkar och det var jätteskoj att bada i, så nu måste familjen införskaffa badkar. Mormor hade turen att få umgås med en jätteglad Milla, som skrattade så hon nästan kiknade och plaskade som bara den i badkaret – kul! Vi stannade inte så länge denna gång, eftersom babysimmet kallade. Flygturen hem gick lika bra, Milla åt och sov och charmade hela planet med sitt skratt.

25/1 – 06 Tredje gången gillt på babysimmet och nu är det skoj! Vi lyckas pussla så att Milla har sovit och ätit i lagom tid innan badet så att hon är i högform när det är dags att hoppa i. Milla äter egentligen kl 13 då badet börjar och det är inte helt lätt att få vår bestämda dam att äta i förväg minsann :-)

22/1 – 06 Milla har fått en extra tid i simhallen för att vi ska kunna gå dit och låta henne bada i lugn och ro en kort stund. Vi åker dit när Milla precis vaknat från sin första tupplur och så får Milla äta i lugn och ro innan vi stiger ner i badet. Wow, vilken skillnad! Milla plaskar och sparkar med ben och armar och skrattar. Då vet vi iallafall att hon inte är en badkruka!

18/1 – 06 Babysim del 2. Den här gången såg vi till att Milla var lagom varm så att vattnet inte skulle kännas kallt och det gick fint att hoppa i plurret. Efter en stund nös Milla (rakt ner i vattnet) och fick en kallsup och efter det blev det såklart lite kinkigt. Vi provade göra två dyk och det gick ganska bra men Milla var inte överförtjust. Fast det gick bättre än förra gången så nu tror vi att det bara ska bli bättre och bättre. Fortsättning följer..

12/1 – 06 Milla fick sin första vaccinationsspruta och det gick jättebra. Det tog nog lite ont när sköterskan stack in nålen och sprutade in vaccinet, men det försvann fort. Duktig tjej! Sedan har Milla kommit över 6 kilosstrecket och väger nu 6240 g och är 59 cm lång.

11/1 – 06 Milla börjar på babysim! Det var med stor entusiasm som vi plumsade i bassängen. Vi hade suttit ett tag i simhallen och blivit varma, ja för varma, så när vi steg i det 33 gradiga vattnet kändes det kallt och läskigt varpå Milla fyrar av ett tjut som nästan får taket att lyfta. Efter ett tag när vi svalkat av oss så flyter Milla omkring i bassängen, lite stel, men ändå med viss förtjusning. Som de dykare vi är hoppas vi att det blir ännu roligare nästa gång!