Första månaden med Milla

31/10 – 05 Efter 3 veckor hade Milla fortfarande inte kommit upp i sin födelsevikt och vi misstänkte att hon inte fick så mycket mat som hon önskade. Vi hörde rykten om föräldrar som kunde göra fantastiska saker med sina barn, som att lägga ifrån sig dom, eller att få dom att sova mer än 3 timmar, till och med i egen säng! Så vi beslöt oss att ge henne extra tillägg tills hon var proppmätt några gånger. Vi matade henne tills hon började grina och inväntade sedan resultatet med spänning. Och vilken förändring det blev! Hon var vaken utan gråt och kunde direkt börja sova i sin egen säng. Några dagar senare sov hon 10 timmar i sträck på natten och dubblade därmed sitt förra rekord. Lotta fick sova 7 timmar i sträck och har inte sovit så länge på 7 månader (många toabesök som gravid..).

Nu följer vi med i den delvis hetsiga debatten om amning och tillägg. För vissa är det otänkbart att ge sitt barn något annat än bröstmjölk och tycker att alla borde följa deras exempel. Vi misstänker dock att dessa inte på nära håll har upplevt skillnaden mellan ett konstant hungrigt barn, och ett mätt och belåtet barn.

 

28/10 – 05 Idag sov Milla i sin egen säng i 50 minuter! Sedan sov hon på pappa i en timme. Undrar om pappa var gosigare?

 

20/10 – 05 Milla ligger i gymmet varje dag med sin pappa, och resultaten har inte låtit vänta på sig minsann. Idag lyckades hon 3 gånger på rad vända huvudet från höger till vänster sida.
“Vi är mycket stolta över att ha en atlet i familjen”, kommenterade en omtumlad far på presskonferensen efteråt.