Milla 4 månader

9/3 – 06 Milla sitter väldigt stadigt själv. Man kan inte lämna henne eftersom hon lätt tippar ifall hon sträcker sig efter leksaker som är precis lite för långt bort, men sätter man bara kuddar bakom henne så går det riktigt bra.

3/3 – 06 Idag började Milla på babysimmets fortsättningskurs och det blev det bästa badet hittills. Milla plaskade och dök som aldrig förr. Under förra kursen provade vi att dyka, ligga i badring, ligga på rygg och på mage. På denna kurs ska Milla få åka vattenrutchkana, dyka mellan oss och “hoppa” från kanten”. Hur det sistnämda ska gå till ska bli mycket spännande att se. Denna gång provade Milla att dyka under vattnet och bli släppt. Det var inga problem utan hon simmade med både ben och armar och kom nästan själv upp till ytan. Se undervattensfilm från dyket.

27/2 – 06 Idag kom två små killar till världen! Martin och Annas Adrian ville ut tre veckor tidigare än beräknat och Nina och Krilles Hugo, som egentligen inte ville ut :-), kom två veckor efter beräknat. Stort grattis till er! Vi längtar efter att få träffa de små!

24/2 – 06 Milla gick på bio! Vi var fyra mammor från mammagruppen som tog med våra små och gick på babybio. Salongen var full med mammor (och en del pappor) och deras bebisar. Ute i foajen stod barnvagnarna längs väggarna och i salongen fanns skötbord uppställda. Mitt i filmen var det paus för byte och fika. Milla somnade fem minuter innan pausen så det var väl lite illa tajmat :-) Men annars gick det över förväntan faktiskt. Milla var fascinerad över alla människor och den stora bioduken så hon var vaken längre än hon brukar. När hon blev trött och ville sova vrålade hon rakt ut och en mamma vände sig om och undrade nog om jag slängde henne i golvet eller nåt, men det är ju så Milla gör. Hon är en bestämd liten dam som gärna vill att man uppmärksammar henne. På kvällen sedan slockande hon direkt efter badet och sa inte ett knyst förrän tolv timmar senare.

22/2 – 06 Milla får smaka gröt för första gången. Gröten får hon på eftermiddagen för vi tänker byta ett mål ganska snart och det passar sig bäst då.

21/2 – 06 Nya framsteg i mindre format. Det är lustigt att när man förberedde sig inför sitt första år med Milla så trodde man att det var framsteg som “rulla runt” och “sitta själv” som skulle vara de givna milstolarna. Så tycker jag inte alls det är nu. Det är snarare dom små sakerna som visar att hon blir mer en egen person som man blir imponerad av. T ex att hon med intensiv blick studerar obekanta personer i rummet, eller säger ifrån utan att direkt skrika när man inte gör som hon vill. Eller när man ropar på henne och gör en larvig grimas och hon svarar med ett hjärtligt skratt och väntar med spänning på mer. Nu både sitter hon själv och rullar runt, men det känns inte alls lika stort som ovannämnda i sammanhanget.

17/2 – 06 Eftersom Milla var sjuk förra veckan så var det ett tag sedan vi var i bassängen, men trots det blev det den bästa badsessionen hittills. Milla var jättelugn och hade full kontroll på läget, även då hennes pappa råkade tippa henne framåt i badringen. Vi konstaterade att Milla börjat kännas så “stor” den senaste tiden, vilket ju är otroligt roligt!
Sedan gjorde Milla stordåd på kvällen! Hon vände sig från mage till rygg hela tre gånger! Nu återstår det bara att se ifall hon verkligen hittat tekniken eller ifall det var några turvändningar :-) Fortsättning följer…

14/2 – 06 Milla smakar på morotspuré. Denna puré har mer smak än majs- och potatispurén och Milla märker att det är nåt annorlunda. Hon äter ganska mycket (drygt en matsked!) innan hon lessnar – var är den riktiga maten?

11/2 – 06 Milla är i stort sett frisk nu. Hon har sovit jättebra i natt och inte hostat nåt. Så skönt!
Idag är Milla fyra månader och hon fick sin första smakportion. Den kulinariska resan startade med majs- och potatispuré! Milla såg ut att fundera på vad vi sysslade med :-) men smakade ändå lite trevande på det som stoppats i hennes mun. Vi kunde inte riktigt avgöra om nåt åkte ner i magen dock.
Dagen tillbringade vi hos Martin och Anna. De väntar på att Pyret ska titta ut, ja inte än, men om en månad ungefär! Milla väntar också – på en kompis som hon kan lära en massa bus