Milla 5 månader

8/4 – 06 Milla äter nästan en hel portion till lunch nu och till middag äter hon en hel portion gröt. Hon har fått en liten pipmugg att dricka ur så nu försöker vi lära henne dricka med en den nya tekniken. Det går ganska bra. Det kommer mycket mer vatten ur den än nappflaskan så det rinner ner ganska mycket på hakan fortfarande. Hon blir duktigare på att äta också, även om hon är lite dålig på att gapa utan fortfarande försöker suga i sig maten. Hon hjälper gärna till och nu försöker vi lära henne att hon ska greppa om skaftet på skeden istället för själva skeden. Det blir så väldigt kladdigt då, särskilt som hon gärna kliar sig i ögonen och håret med sina söta små kladdiga händer :-) hela tiden.

6/4 – 06 Idag var det en undervattensfotograf med på babysimmet. Vi tog två bilder på Milla och en familjebild. Familjebilden kommer nog att göra sig fint på väggen här hemma :-) vi ser nog inte kloka ut nån av oss!

3/4 – 06 På måndagar promenerar vi med mammagruppen (egentligen heter det föräldragrupp, men vi är ju bara mammor som träffas än så länge) och denna gång bjöd vi hem hela gänget till oss på våfflor. Bebisarna satt i en ring på golvet och samsades om leksakerna. Det gick väldigt bra, även om kompisarnas leksaker ofta såg mycket roligare ut än den egna. Ingen av dem är ju särskilt rörlig ännu, så några brottningsmatcher om leksakerna blev det inte

28/3 – 06 På tisdagar har öppna förskolan verksamhet för bebisar under året. Vi brukar träffas där med mammagruppen och Milla tycker det är kul med lite stim runt omkring och nya leksaker. Idag när vi kom dit så blev Milla så glad att hon tjöt av förtjusning. En annan bebis, Julia 4 månader, blev jätterädd och började gråta – Milla visade genast vem som bestämde :-)

26/3 – 06 Milla gillar kittellekar, se och lyssna här

20/3 – 06 Första klippningen. Det är pappa som klipper Millas lugg eftersom den har börjat sticka ner i ögonen.

17/3 – 06 Milla får smaka på fruktpuréer.

16/3 – 06 Milla hittade ganska snabbt sina fötter, men det tog ett tag innan hon kunde få fatt i dem för att sätta dem i munnen. Ungefär runt den här tiden lyckades hon med det.

11/3 – 06 Milla fem månader!