Milla 2 månader

31/12 – 06 Milla hittade sina händer under julhelgen. Det började med smaska-på-händerna leken och ganska snabbt greppade hon saker och satte dem i munnen.

24/12 – 05 Millas första julafton! Milla blev överöst med julklappar på sin första jul. Hon fick en hoppgunga av sin pappa och en mjukis-ko av sin mamma. Moster Sanni & co skickade en bok om Alfons och Milla. I den kan Milla lära sig av Milla och Mållgan att mörkret inte alls är farligt. Milla fick också klänningar av både faster Kajsa och pappas moster Carin med familjer. Vännen Linnea skickade en jättesöt juldress till Milla och nog var Milla sötast på festen alltid! Milla fick även en hög med andra paket bl a en söt pussbok, i den kan man pussa på både gorillan och grodan. Bladen i boken är “tuggbara” :-) Tack för alla klappar! Julaftonen firades hos familjen Kuutmann i Torshälla. Vi kände oss stöddiga nog att våga oss ut på ett litet längre äventyr och det gick riktigt bra. Milla lät sig gladeligen kramas av pappas moster Carin och pappas kusin Klara flera gånger, men när kvällen kom blev Milla lite kinkig och att sitta i sin babysitter var inte alls populärt utan det skulle vankas omkring mellan rummen som hade ordentlig belysning. Milla blev alldeles slut av alla nya intryck och sov middag flera gånger under eftermiddagen och kvällen så när vi kom hem till den välkända miljön kunde hon slappna av ordentligt – och stanna uppe till kl 04! Mamman och pappan satt och nickade och var alldeles vimmelkantinga medan den lilla söta bebisen satt i sin babysitter och jollrade glatt och sprattlade med ben och armar i flera timmar.

18/12 – 05 Mormor och morfar hälsar på! Lotta och Macke passar på att smita iväg och spela Carcassonne med vännerna Martin och Anna medan mormor och morfar sköter Milla. Först några dagar senare kunde mormor och morfar räta ut armarna.

11/12 – 05 Milla gillade ett tag att nattsudda så hon vände på dygnet ordentligt. En dag var hon vaken hela natten och somnade inte förrän kl 11 på morgonen och vi var oroliga att vi inte skulle få se dagsljuset förrän i mars igen. Det tog tre dagar att vända tillbaka dygnet och det tog på krafterna på oss alla. Det är svårt att hålla en liten bebis vaken när hon mest av allt vill är att sova, men eftersom Milla sover drygt 8 timmars nattsömn så var vi tvungna. Nu fungerar det väldigt bra och Milla somnar vid 20-tiden på dygnet och sover middag både på förmiddagen och eftermiddagen en liten stund. Nu somnar Milla av sig själv också och hon säger till (högljutt) när hon vill sova.