Milla 17 månader

25/3 – 07 Idag var det våffeldagen och vi hade bjudit hit Millas kompisar men en efter en droppade de av pga feber, men Emilia var frisk och kunde komma! Milla och Emilia kamperar ihop nu varje dag på dagis och känner verkligen varandra väl. Vi är lite nyfikna på hur de kommunicerar egentligen när de inte pratar för de leker ihop eller bredvid hela tiden och de följer efter varandra på alla bus som de hittar på :-)
Vi har tillbringat mycket tid ute idag och Milla giller det! Hink och spade är favoriten just nu och hon har lärt sig tekniken att skotta sand. När vi gick ut på kvällen så skulle Milla klättra upp till den stora rutchkanan, men så slant hon med ena foten och druttade ner ett par trappsteg. Hennes läpp fick sig en törn och svullnade upp ganska så ordentligt. Efteråt gick Milla och slickade sig runt munnen och kände på den konstiga läppen. Vi fick gå in och torka bort blod och så men sen när vi gick ut klättrade hon glatt upp igen, inga lessna eller rädda miner.

20/3 – 07 Denna vecka har Milla inte fällt en enda tår vid lämning på dagis. Igår så stod hon en stund utanför ytterdörren innan hon gick in, men sedan klättrade hon villigt upp på soffan och tog av sig mössan själv. När alla ytterkläderna var av gick hon självmant till innerdörren, men tvekade en liten stund tills hon såg Birgitta och då gick hon fram till henne och sträckte upp händerna för att bli upplyft. Idag så gick hon rakt in, men vände sig mot mig och ville upp men då kom Sabina och sa “kom” och då gick Milla in. Det känns ju mycket lättare när det är så!
Idag var Emilias första inskolningsdag på dagis och Birgitta berättade att Milla blivit jättekaxig och ville visa Emilia allt på en gång. En rutinerad tjej som visste hur allt funkade där :-)

18/3 – 07 Lite regn och rusk får inte stoppa en från att gå ut! Sagt och gjort, Milla trivdes och brydde sig inte alls om duggregnet utan gladdes åt alla leriga härliga vattenpölar som bildats. Vi gick på en upptäckarrunda och Milla fick helt bestämma riktning. Det var jättespännande att titta på vattnet som sipprade från stuprännorna, känna med händerna i vattenpölarna och ta upp blad och titta på allt möjligt som hamnat på marken. Vilken upptäckarlust! Vi var ute i drygt en timme och Milla tjoade hela tiden.

17/3 – 07 Första riktiga helgen på jättelänge! När man är ledig är ju alla dagar som vardag och helg i ett, men nu är det faktiskt helg och vi är lediga hela familjen. Äntligen har våren kommit också så vi vaknade till solljus och fågelkvitter. Inte en dum start på dagen! Milla verkar inte bekymra sig över att hon inte ska till dagis, men jag undrar om hon inte tycker att det är lite dålig fart här. Vi har hunnit läsa böcker, lägga pussel, leka med bussen och köra vagn men efter ett tag så verkade som om nåt saknades ändå. Kanske är det bus med kompisar? I eftermiddag ska vi iallafall till Malmgrens så Milla ska få leka med Emilia. Nästa vecka börjar Emilia sin inskolning på samma dagis som Milla. Det ska bli kul att se hur de reagerar, dels på att Milla redan är där och sen att Emilia stannar längre stunder. Milla har lärt känna några av barnen på dagis och hon leker mycket ihop med Maria, snart två, och Felix, som är nån månad yngre, men precis som Milla en riktigt tuffing. Milla och Emilia har hängt ihop länge och de leker mycket bra ihop, så det ska bli kul att se också ifall de hänger ihop lika mycket på dagis som annars.

15/3 – 07 Den här veckan har jag (Marcus) lämnat och hämtat Milla. Jag visade direkt första dagen var skåpet skulle stå. Blandade ihop klockslagen och lämnade Milla kl 08 istället för kl 09. Jag tyckte det var konstigt att dom inte var utomhus ännu, men det kanske är annat på tisdagar tänkte jag. Först när jag fick svar på ett mail från Lotta på jobbet insåg jag att klockan var 08. Haha, nåja :) Sen är det verkligen en konstig känsla att inte längre få se henne under dagarna. Det är som att hon flyttat hemifrån i miniformat. Man vet inte vad hon har ätit, hur hon sovit, om hon har haft kul eller tråkigt osv.. Och man kan inte längre följa hennes små framsteg lika tydligt.. Dock kommer nog helgerna att vara dubbelt så speciella som förut tror jag. Vi får se imorgon.

13/3 – 07 Nytt kapitel i livet! Milla går på dagis och jag jobbar igen, det är verkligen annorlunda mot det liv vi hittills levt ihop lilla familjen. Det känns som ett naturligt steg, men det känns samtidigt konstigt att plötsligt tillbringa så mycket mindre tid med Milla. Det gick iallafall fort att slussas in i jobbet igen. Jag var både efterfrågad och efterlängtad, så redan första dagen fick jag ett eget projekt som kommer att löpa från mars till maj och det är ju helt perfekt. Kul att det drog igång med en rivstart!

12/3 – 07 Sista inskolningsdagen på dagis för Milla! Idag gick Milla mellan kl 9-15. Hela inskolningen har verkligen gått jättebra och det är skönt att se att Milla redan trivs och har kul på dagis. Denna vecka kommer hon att gå på dagis mellan 9-16 och det är Macke som kommer att lämna och hämta. Framöver kommer Milla att gå mellan 8-15 (ev senare någon dag i veckan) och då kommer jag att lämna och Macke att hämta.

11/3 – 07 Idag har faster Kajsa och John varit på besök och Milla hade värsta uppvisningen! Vi har aldrig sett nåt liknande :-) Hon spexade, sprang runt, sjöng, dansade, snurrade runt, körde vagn och bil! Jättekul att de kom förbi, vi kommer ju att ses snart igen under påsken och då kommer ju Milla kunna känna igen dem.