Elis spelar dator själv

En av övningarna Millas simskola gör, är att barnen gör en ring, och sen får i tur och ordning varje barn ställa sig i mitten. Sen har barnen att välja mellan “liten”, “mellan” och “stor” dusch. En dusch är när alla barnen i ringen skvätter vatten på personen i mitten, tills barnet räcker upp handen och säger stopp.

Första gången dom gjorde den så valde Milla “liten dusch”. Men dagen efter så pratade hon om att nästa gång skulle hon minsann välja “stor dusch”. Nu gick det två gånger utan att dom körde den övningen, men som tur var känner vi ju Ida som är simskoleläraren, så när vi träffade henne här hemma en gång fick vi chansen att önska dusch-övningen till nästa lektion.

Så nästa gång blev det dusch-övningen och Milla kliver beslutsamt in i mitten av ringen och säger “stoooor dusch!”. Hon är mycket nöjd sen och ler efteråt stort mot mig som sitter vid kanten och tittar på.

Det är verkligen något speciellt med att se sina barn ta sig an nya utmaningar och övervinna dom. Allt från att lära sig simma till att klara en bana på ett dataspel.