Lite smått och gott

Barnen säger och gör så mycket kul, här kommer några axplock:

Milla och Elis hade fått kanelvatten efter maten och Milla hämtade sig en sked och Elis tog sin gaffel. Det gick såklart inte så bra för honom att äta vattnet med gaffel så Elis gav mig gaffeln och sa “den är trasig, den vi kasta”.

Vi drack med sugrör en dag och Elis han bubblade. Jaja tänkte jag, det gör väl inte så mycket, men efter tag så ser jag att Elis vänder på sugröret några gånger och så börjar han bli frustrerad. Han vänder sig till mig och säger “mamma dricka”. Jag försökte visa hur man gjorde när man sög istället för att blåsa. Han provade igen, men det gick inget bra ovh då ville han byta sugrör med mig – han tyckte nog att hans var trasigt :)

Elis är en klurig rackare. Milla hade fått en ballong som satt på en pinne och Elis ville låna den. Jag kände att det inte var någon bra ide ifall den skulle smälla så skulle Milla blir ledsen, så jag säger nej. På går han till Millas rum pekar upp i taket och säger “Milla ha många ballonger, jag få en”. Mycket riktigt i taklampan hänger tre ballonger. Vem kan motstå en sådan förhandlare?