Tro, hopp och bräda

Under skidsemestern till Sälen stod det klart att Elis och mina alpina intressen är väldigt snarlika. Andra gången han åkte ned för en pist testade han köra lite utanför och hittade lite gupp i skogskanten. Efter det var det med stort självförtroende han letade alla möjliga hopp och offpistmöjligheter. Sen mot slutet kom det lite snö, och då åkte han omkring och letade drivor med lössnö som han kunde köra över. Ofta kunde man höra honom prata med sig själv och säga: “men var är det där himla guppet nu då?!” om han mindes något gupp från något tidigare åk. Jag var precis likadan själv och kunde tillbringa en hel skiddag med att bygga ett enda hopp och klättra upp i backen gång på gång för att hoppa endast där.

Sen tog jag med honom till Fun-Parken med gigantiska byggda hopp (ungdomen idag är så bortskämda, vi fick bygga våra egna hopp och sen pistade skidvakterna bort dom direkt dom upptäcktes och man blev varnad och utskälld), och där konstaterade han direkt att han skulle göra en 360. Med bräda förstås. Vi hade dock några mindre roliga incidenter då han bl a råkade köra utför ett 1.5m högt stup, och sen en annan när han råkade få lite väl hög fart i ett hopp och fick en rejäl flygtur. Men han fortsatte med samma självförtroende och tjatade om att han skulle åka bräda. Så mot slutet av veckan hyrde vi en bräda så han fick prova. Jag trodde han skulle bli arg och besviken eftersom snowboard är betydligt svårare än det ser ut, men till min förvåning stod han upp hela vägen när jag drog upp honom i pisten och släppte iväg honom. Han kunde svänga åt båda hållen direkt dessutom. Något som tog mig flera timmar att lära mig :) Så jag ser fram emot skidsemestrar fyllda med stora hopp, offpist, lössnö och snowboarding! Och Milla var även hon superduktig och mot slutet så plogade hon inte längre i svängarna, utan svängde genom att sladda med skidorna parallellt. Fantastiskt efter bara några timmar i skidskolan!

Så nu gäller det bara att få alla att inse att den bräda som verkligen är något att satsa på är såklart den som framförs av en våg i vatten!