Milla avslöjar mamma

Ja så var jag avslöjad då. Och inte på vilket sätt som helst, kanske på det mer pinsamma sättet :) Att det dessutom är sant gör hela saken faktiskt lite värre konstigt nog.

Så här var det, Milla var hemma hos en kompis och när hon ska gå säger kompisens pappa “Är det här dina strumpor Milla?” och håller upp ett par rosa strumpor med Hello Kitty på. Milla utbrister “Nä VERKLIGEN inte. För min mamma haaaatar Hello Kitty”. Som om detta inte var nog så lägger hon till “Mamma hatar Barbie också”.

Nu springer ju var och varannan tjej omkring med Hello Kitty på kläderna och att det då dessutom uppenbarligen var kompisens strumpa också gör ju inte saken mindre “skoj” ;) Jag skulle själv såklart inte säga att jag Hatar något av dessa två ting, men jag ogillar dem skarpt. Hello Kitty har jag försökt ge en chans, surfat och verkligen letat om det finns någon söt historia bakom som gör den mer autentisk. Men ICKE, Hello Kitty är skapad enbart för kommersiella syften. Man kanske kan tycka att det är en väldigt stor kommers bakom alla prinsessor också såklart, men nånstans i början finns iallafall en saga. Det är inte några som i modern tid suttit på möte i sina multimiljards företag och spånat kring hur de kan lura barnfamiljer att köpa just deras grejer. Hmm låt oss ta en söt kanin och så sätter vi det på allt, hips vips vill barnen inte ha annat och alla föräldrar köper av just oss. MEN tilläggas ska att det jag tycker är mest vidrigt med Hello Kitty är det faktum att den sötsliskiga figuren finns på sexiga underkläder för kvinnor. WHAT? Nä så jag bojkottar såklart Hello Kitty.

Barbie är en annan femma. Jag säger bara: ser jag ut så, ser grannen ut så, ser nån ut så, vill jag att Milla ska se ut så? Nej, just det. Det är viktigt att tänka efter tycker jag. Man kan inte komma och skylla på tidningar och annat när barnen slutar äta på högstadiet när man matat dem med Barbie under deras uppväxt. Tycker man att jag är fånigt principfast får man tycka det. Jag tycker själv att jag tänker ett steg längre. För Millas skull.

Allt detta berättade Milla förstås inte :) Så jag är bara den där mamma som haaaatar Hello Kitty. Och barbie också för den delen ;) Så det så.