Vi lever!

Nu var det länge sen vi skrev något. Det beror mest på att vi fortfarande inte har något bredband. När vi köpte huset hade Modulenthus något dom kallade “Inget strul-garanti”, men det måste ha varit nått tillval vi missade att kryssa i. Första tiden bodde vi utan vatten eller bänkskiva i köket, inga gardiner (det har vi inte förrän om ytterligare 2 veckor. Men uppklippta systemkassar tejpade för fönstren fungerar bra!), ingen toa nere osv osv. Vi visste i och för sig att det skulle vara så, men det är ändå påfrestande. Nu har vi vatten och bänkskiva i köket, en toalettstol nere och ventilationen är kalibrerad sen igår, dock fortfarande ingen TV, telefon eller bredband så jag skriver det här över mobiltelefon.

Tiden i november har utan tveken varit den mest stressiga och frustrerande vi någonsin upplevt. Att försöka boka hantverkare som ska installera en toalett, bara för att upptäckta att det är fel mått på nån packningen när dom väl kommer. Sen är dom försvunna i en vecka till och man får ligga på via telefon och bönfalla dom att komma tillbaka med rätt packning. Som grädde på moset fungerar dessutom mobiltelefonerna urkasst här eftersom alla grävmaskiner stör ut om. Och fast telefoni har vi som sagt inte ännu.. Så ofta bryts samtalen var tredje minut, vilket fungerar dåligt i kombination med t ex telefonköer till Telia.

Men det går framåt iallafall. Jag fick precis upp vår egenbyggda garderob och la in mina kläder där. Skönt att kunna packa upp alla kläder från sopsäckar som stått i barnens rum. Sen är barnens rum nästan klara och allrummet uppe och också nästan färdiginrett.

Oj, nu kommer visst serviceteamet och ska flytta en väggbit som står 10cm fel!